Museumjaarkaart en vriendenloterij VIP kaart

Wij zijn niet aangesloten bij de landelijke museumvereniging, opbrengsten uit ons museum worden gebruikt om memorabele momenten te verzorgen voor gezinnen met langdurig zieke kinderen. Daarom zijn deze kaarten niet te gebruiken bij Sjakie's Chocolademuseum. 

 

Is het museum alleen leuk voor kinderen?

Ons museum is alleen voor mensen die van chocolade houden. Of je jong of oud bent maakt bij ons niet uit. Wij leren iedereen graag meer over chocolade. Om de kinderen extra te prikkelen en goed te laten kijken hebben wij een leuke speurtocht, rebus en museum bingo die ze kunnen oplossen.

 

krijg je tijdens de tour door het museum een gids mee?

Onze museumtour doe je standaard op eigen houtje. Dit is heel goed te doen. Mocht u liever een persoonlijke tour met gids boeken dan kunt u dat reserveren tegen meerprijs.

 

Waarom betaald iedereen dezelfde prijs?

In de chocolade wereld is al veel verdeeldheid daarom behandelen wij iedereen gelijk. Van 4 tot 73,8 jaar betaald iedereen dezelfde prijs. Ben je 1,2 of 3 jaar, dan mag je van ons gratis naar binnen. Ben je 73,8 jaar en ouder dan mag u gratis naar binnen omdat u een respectabele leeftijd heeft bereikt, daarom mag u bij ons lekker komen genieten. Mocht u het niet eerlijk vinden dat u ongelijk behandeld wordt dan houden wij u natuurlijk niet tegen om toch gewoon te betalen.

 

Ik heb een beperking/uitdaging, krijg ik korting?

Wij zijn voorstander van gelijkheid voor iedereen, helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen. Mocht onze suppoost je bijzonder vinden dan krijg je een VIP ticket en krijg je speciale privileges uitgelegd. Dit is niet onderhandelbaar, al zullen wij vanaf €500,00 misschien wel bezwijken.

 

Krijg ik studentenkorting in het Chocolademuseum?

Omdat wij iedereen in ons museum zo enorm veel kennis laten opdoen maken wij geen onderscheidt voor studenten. Je kunt eventueel op school een deel schoolgeld terug vragen omdat wij hun taak over het thema en ambacht chocolade uit handen hebben genomen.

 

Krijg ik met een lerarenkaart korting in het chocolademuseum?

Wij dragen het onderwijs een warm hart toe, maar krijgen daar helaas geen vergoeding voor vanuit het ministerie van onderwijs. U kunt de gemaakte kosten eventueel declareren bij uw werkgever als studiekosten.

 

Wij komen met een groep, krijgen wij dan korting in het chocolademuseum?

Omdat wij het chocolademuseum gebruiken om geld op te halen voor het goede doel zijn wij natuurlijk niet zo scheutig met kortingen. Groepen boven de 14 personen kunnen indien gewenst contact opnemen via info@chocolatelover.nl voor een kortingscode.

 

Wat is er allemaal te zien?

Zet je ogen goed aan in ons museum want wij hebben niets in een depot, er is dus heel veel te zien. Tussen iedere stap die je zet mag je zeker tot 10 tellen en je 360 graden view gebruiken. Het begint laag bij de grond, en soms houdt het pas op bij 450cm erboven. Voordat je het museum inloopt kun je middels het lezen van de voorwaardes nog even snel een ogen test doen.

 

Ik heb een allergie, en wat nu?

Allergenen zijn heel vervelend voor sommige mensen. Wij proberen alles zo zuiver mogelijk te houden, toch beschermen wij onszelf een beetje. Het entreebewijs is een melkchocolade. Omdat het gefabriceerd en ingepakt wordt in ruimtes waar noten, pinda’s en gluten aanwezig zijn kan het altijd sporen van bevatten. Betreft de proef box graag even melden bij de kassa met je allergie, daar helpen ze je verder met de juiste info. Samen komen we er altijd uit.

 

Ik ben/heb anderstalige, wat kunnen jullie daarin betekenen?

De chocoladetaal is een wereldtaal die iedereen begrijpt. In ons museum zijn wij een beetje beperkt maar hebben wij het grootste deel van de teksten in het Nederlands, Engels, Duits en Frans opstaan.

 

Ik ben met een rolstoel/hulpmiddel, kan ik het chocolademuseum dan bezoeken?

Ondanks dat wij het geld gebruiken voor langdurig zieke kinderen en kinderen met een beperking/uitdaging hebben ze tijdens de bouw in 1665 toch niet echt rekening ermee gehouden dat. Binnen is het niet zo’n probleem, her en der een drempeltje. Maar op straat bij de ingang hebben wij pas echt een uitdaging. Hier is een bordes met 4 treden omhoog. Als je niet vastzit aan de rolstoel dan wil onze suppoost bij de kassa je graag naar binnen helpen (in het museum hebben wij de beschikking over een rolstoel) Natuurlijk compenseren wij dit ongemak bij de aanschaf van entree tickets.

 

Hoe laat is de demonstratie door de chocolatier?

Bij de kassa vertellen ze je hoe laat die dag een inspiratiesessie wordt gegeven door onze chocolatier. Mocht je het museumbezoek nog niet hebben afgerond dan kun je na afloop gewoon je bezoek hervatten. Houdt er rekening mee dat door ziekte, verplichtingen elders of workshops de mogelijkheid bestaat dat die dag GEEN demonstratie mogelijk is. U krijgt dan een ticket mee dat de mogelijkheid biedt om later nog een keer terug te komen daarvoor.

 

Mag ik foto’s maken in het museum?

Smartphones zijn geen must in ons museum. Teksten staan netjes op borden beschreven. Gebruik smartphone uitsluitend voor foto’s te maken en bewaar de rest lekker voor thuis. Ons museum is veel te interessant om live te bekijken en beleven.

Wil je graag foto’s maken in het museum dan is dat geen probleem. Mits ze netjes gebruikt en behandeld worden.

 

Mag ik als Blogger/vlogger/influencer gratis naar binnen?

Vloggers, Bloggers en Influencers willen natuurlijk ook graag ons museum bezoeken, dat is tegen betaling van de entree gelden geen probleem. Heeft je content ruim voldoende bereik gehad zodat wij er als stichting/museum iets aan hebben dan gaan we graag in gesprek over een passende vergoeding. Overleg dit bij de kassa.

 

Mag ik mijn hond meenemen in het museum?

Zelfs je trouwe viervoeter is bij ons van harte welkom. Mits deze zelf op de grond loopt. Niet iedereen vindt het smakelijk als de hond aan de eettafel zit. Voor de duidelijkheid, de hond mag NIET op de arm worden gedragen, in rugtas, in buideltas, in draagdoek, in winkelkarretje, in hondenkarretje of ander hulpmiddel vervoerd worden. Hij heeft 4 pootjes (heel soms 3) gekregen om te gebruiken.

 

Waarom hebben jullie zoveel camera’s in het museum?

Uw en onze veiligheid is ons heel veel waard, daarom hebben wij camera’s. Deze beelden kunnen tevens voor verschillende reclame doeleindes gebruikt worden. Bij het betreden van ons museum gaat u standaard akkoord dat wij de beelden mogen gebruiken. Wenst u niet zichtbaar in beeld te komen dan kunt u bij de kassa vragen om het gezicht onherkenbaar te laten maken met chocoladeverf.

 

Moet ik de entreetickets online bestellen?

Entree tickets aankopen mag online of bij de kassa worden gedaan. Bijzondere actie bezoekjes kunnen alleen online worden gekocht. Let op, wij sturen geen tickets per post. U krijgt een vier cijferige code. U hoeft geen tijdslot of dag te reserveren. Kunt tijdens de openingstijden gewoon naar het museum komen. (Indien anders omschreven bij de actietickets)

 

Hoe stellen jullie de prijs vast voor de entree?

Wij tellen alle vaste kosten op en delen dit vervolgens door 14.000 bezoekers +€2,00 voor het goede doel + €1,00 aankoop nieuwe museumstukken + €1,00 onvoorzien = €12,00 p.p

Mochten er meer dan 14.000 bezoekers komen dan kunnen we dat allemaal nog gebruiken voor het goede doel.